بی 88 ابزاری است پیشرفته برای ساخت وبلاگ حرفه ای رایگان و سایت ساز حرفه ای .
800 سال پيش و در دوره حكومت ايلخاني، زماني كه فيلسوفان و دانشمندان ايراني، بهخاطر حمله مغول از ايران فرار كرده بودند، رصدخانه مراغه تأسيس شد. اين مركز علمي بزرگ براي سالهاي طولاني پيشرفتهترين رصدخانه جهان بهشمار ميرفت و اكنون هم بهعنوان يك جاذبه گردشگري در مراغه، شناخته ميشود. البته مراغه شهري غني از فرهنگ و تاريخ، جاذبههاي متعددي براي گردشگران دارد. شما ميتوانيد با خريد بليط قطار مراغه و سفر با اين وسيله نوستالژيك، تجربه سفري امن، راحت و بهصرفه را براي خود رقم بزنيد. اگر بليطهاي موردنيازتان را در زمان پيش فروش قطار تهيه كنيد، مشكلي بابت افزايش قيمت و تكميل ظرفيت قطارها در ايام پيك سفر نخواهيد داشت. در ادامه، بهطور كامل با رصدخانه مراغه آشنا خواهيد شد.
در قرن 7 هجري، حمله وحشيانه قوم مغول به ايران، لطمه سنگيني به آباداني، جمعيت و فرهنگ كشور وارد كرد. مغولها از تبت به ايران سرازير شدند و در مدتزمان بسيار كوتاهي، قسمتهاي بزرگي از ايران ازجمله مرو، بخارا و نيشابور را به روز سياه نشانده و بسياري از آثار فرهنگي ايرانيان را از بين بردند. قوم تاتار درصدد نابودكردن هميشگي و خارجكردن نژاد ايراني از ملل زنده دنيا بودند كه خوشبختانه ايرانيان توانستند از اين كابوس نيز خود را نجات دهند و با نبوغ و تدابير سياسي خود، حتي در آن وضعيت ناخوشايند نيز اقداماتي به نفع فرهنگ و تمدن زخمخورده ايراني انجام دهند. يكي از اين تدابير انديشمندانه توسط خواجهنصيرالدين طوسي، دانشمند، فيلسوف، عارف، معمار و منجم نامدار ايراني و با تأسيس رصدخانه مراغه انجام شد.
در مورد علت ساخت رصدخانه مراغه، اختلاف نظر وجود دارد. بنابه باور عدهاي، دليل ساخت اين رصدخانه، علاقه قوم مغول به ستارهشناسي و بهويژه علاقه هلاكوخان به اين مقوله بوده است و ازطرفي هلاكوخان با ساخت اين رصدخانه درصدد بود تا مقام خواجهنصيرالدين طوسي را نيز گرامي بدارد. روايت دوم، ايده ساخت اين مكان را به منگوقاآن، چهارمين حاكم مغول نسبت ميدهد كه مرگ، اجازه عمليكردن ايده را نداده و درنهايت هلاكوخان با كمك دانشمند فقيد ايراني خواجهنصيرالدين، ايده را به مرحله عمل درآورد.
به باور برخي ديگر ازجمله عبدالله بن فصلالله، صاحب وصافالحضره، ايده ساخت رصدخانه توسط خواجهنصيرالدين بوده و شخص ايشان هلاكوخان را براي تأسيس چنين مركزي قانع كرده است؛ درهرحال، ساخت اين مركز علمي، كمك زيادي به بازگشت دانشمندان ايراني و رشد و پيشرفت علم در ايران كرده و خواجهنصيرالدين، بيشترين نقش را در ساخت آن داشته است.
درنهايت، رصدخانه مراغه توسط خواجهنصيرالدين طوسي و در زمان فرمانروايي هلاكوخان، روي تپهاي در غرب اين شهر ساخته شد. در آن زمان، مراغه پايتخت فرمانروايي هلاكوخان مغول بود. خواجهنصيرالدين طوسي با درايت خود و با هدف بازگرداندن دانشمندان و فيلسوفان گريخته از ايران، چنين مركز علمي بزرگ و مجهزي را تأسيس كرد.
رصدخانه مراغه تا سال 703 هجري، كاملا سالم بود؛ اما زلزلههاي سخت و بيتوجهي حاكمان، منجر به ويراني بخشهاي زيادي از آن شد. در دهه 1350، پرويز ورجاوند و همكارانش، كاوشهايي را در محوطه اين مكان تاريخي بهعمل آوردند و قسمتهاي مختلف آن را شناسايي كردند.
بخش اصلي رصدخانه مراغه كه ساختمان اصلي آن بهحساب ميآيد، بهشكل برج استوانهاي ساخته شده است. در مجاورت اين برج، ساختمانهاي ديگري بهعنوان كتابخانه، محل اقامت كاركنان، واحدهاي مدور پنجگانه، مدرسه، مسجد، چاه آب و كارگاه دانشمندان ساخته شده بود كه امروزه اثر چنداني از آنها باقي نمانده است. در حال حاضر، براي محافظت از بناي رصدخانه، گنبد بزرگي روي آن ساختهاند.
پس از رفتن به مراغه و براي بازديد از رصدخانه اين شهر، بايد ابتدا به بلوار وليعصر و سپس به خيابان رصدخانه برويد. براي رفتن به اين مكان، اتوبوس و تاكسيهاي شهري را در اختيار خواهيد داشت.
خوب است بدانيد كه دسترسي به مراغه از راههاي هوايي و زميني ميسر است. مسافران اين شهر، بسته به شرايط و علايق خود سفر با هواپيما، ماشين، اتوبوس يا قطار را انتخاب ميكنند. اين روزها، بهدليل افزايش كيفيت قطارهاي ايران، قيمت مناسب بليط و همچنين امنيت و راحتي، سفر ريلي متقاضيان زيادي دارد. اگر شما هم از اين دسته افراد هستيد، ميتوانيد در زمان پيش فروش بليط قطار مراغه، بليط يا بليط هاي موردنيازتان را بسيار آسان و با قيمت مناسب خريداري كنيد.
ساعت كاري رصدخانه مراغه از 9 صبح آغاز ميشود و تا 6 عصر فعاليت دارد. هزينه بازديد از اين مكان براي گردشگران داخلي و خارجي به ترتيب 4 و 30 هزار تومان است.
مراغه، دومين شهر بزرگ آذربايجان شرقي پس از تبريز است و در شمال غرب ايران قرار دارد. شهر مراغه پيش از اسلام نيز آباد بود و زندگي در آن جريان داشت؛ اما اين شهر در دوران حكومت ايلخانان به اوج شهرت و رونق خود رسيد؛ بهطوركلي، قرنهاي 12 تا 14 ميلادي را بايد دوران شكوفايي مراغه دانست. توجه به اين شهر، بهويژه در اين دورههاي تاريخي، منجر به بهوجودآمدن آثار و مكانهاي بسياري شد كه امروز 300 مورد آن را در فهرست آثار ملي ايران بهثبت رسيدهاند.
مراغه، شهري غني ازلحاظ فرهنگ و تاريخ است و در زمان قاجار، جزو ده شهر برتر ايران بهشمار ميرفت. جاذبههاي گردشگري اين شهر بسيار متعدد هستند. براي نمونه ميتوانيم رودخانه صوفيچاي در وسط شهر، بازار و مراكز خريد، گنبد غفاريه، گنبد سرخ، گنبد كبود، معبد مهر و رصدخانه مراغه اشاره كنيم.
مراغه با جاذبههاي رنگين و خاص خود، ميتواند مقصد سفري جذاب و متفاوت باشد. اگر تصميم داريد سفر بعدي خود را به بازديد از رصدخانه مراغه و ساير مكانهاي ديدني اين شهر برويد، ميتوانيد خدمات متنوعي را از سايت فلاي تودي دريافت كنيد. شما ميتوانيد از فلاي تودي، جامعترين سايت فروش بليط قطار، خدماتي مثل رزرو پروازهاي داخلي و خارجي، رزرو هتل، خريد تورهاي گردشگري و حتي درخواست ويزا دريافت كنيد. براي خريد بليط قطار مراغه و ساير مقصدها، كافيست وارد صفحه رزرو قطار اين سايت شويد و با درج تاريخ سفر، به تمامي قطارهاي موجود در مسير و تاريخ انتخابيتان دسترسي داشته باشيد. سپس با بررسي دقيق، بهترين گزينه را انتخاب و خريداري كنيد.
تبلیغات متنی
کلیه تمام حقوق برنامه نویسی و طراحی قالب متعلق به بی 88 می باشد.